dtouch

dTouch – ett utvecklingsprojekt av Delive

Vi på Delive Webbyrå har bestämt oss för att testa något nytt och som i alla fall jag aldrig hört något om.
dTouch är ett projekt där vi har valt att bygga en WordPress baserad webbplats från enbart en iPhone 4S. Alltså ingen hjälp från någon dator alls.

Detta är något vi aldrig har gjort tidigare och är väldigt spända och exalterade över detta projekt. Hittills har allt gått förvånansvärt smidigt, dock så märker man att det är inte den ultimata miljön att sätta upp en webbplats från en iPhone. Förmodligen kommer hem-knappen på min iPhone slitas ut totalt under detta projekt.

Även den lilla(!?) skärmen på iPhone gör att det inte är helt enkelt att navigera runt i all källkod när browserfältet tar upp en del upptill och tangentbordet tar upp mer än halva skärmen. Det blir mycket scrollande på den lilla ytan. Med det som är absolut mest irriterande med att skriva kod från en iPhone är absolut denna rättstavning som vill rätta precis vart enda ord och bokstav.

Dock som tidigare sagt så är detta ett projekt som är väldigt roligt att hålla på med, och ni kan väll alla hålla med om att om inte det här är att skapa en webbplats efter konceptet ”mobile first” så vet inte jag vad det innebär.

Namnet dTouch står för Delive Touch och det härstammar från Delive Webbyrå samt att hela webbplatsen är byggd enbart från en iPhone.

Kolla gärna in på dTouch då och så samt följ oss på Twitter via @robertkarlsson_ eller @delive_webb för att få de senaste uppdateringarna om hur det går för dTouch.

Avatarbild
Skriven av Robert Karlsson i Webbutveckling
Webbutvecklare, internetentrepenör med stor kärlek till social media. Ensamstående pappa till två tjejer. Följ mig på @robertkarlsson_ eller @delive_webb