Nikon 800mm f/5.6 VR

Nikon lanserar nytt monsterobjektiv

Nikon avslöjade precis sitt nya monsterobjektiv till sin line-up. Nikon AF-S 800mm f/5.6 kommer att ha den längsta brännvidden i sitt nuvarande utbud av objektiv. Innan detta objektiv börjar säljas har AF-S 600mm f/4G ED VR den längsta brännvidden som ligger på 600 mm. Det nya objektivet har utvecklats för att ytterligare stärka utbudet av NIKKOR-superteleobjektiv. Det får den längsta brännvidden någonsin hos ett NIKKOR-objektiv med autofokus och har utvecklats med sport-, nyhets- och naturfotografer i åtanke. Förutom extremt goda optiska egenskaper kommer objektivet även att vara damm- och vattenskyddat.

En prototyp av den nya linsen kommer att visas på British Open Golf Championships på Royal Lytham St Annes nästa vecka, och igen vid halvårsrapporten Photokina-mässan i Köln i september. Priset, eller tillgänglighet, har ej meddelats ännu – men vi förväntar oss att rekommenderade priset bör vara väl över 100 000 kr.

Det är inte första gången som Nikon har haft ett 800mm f/5.6 objektiv i sitt sortiment. Nikkor 800mm f/5.6 IF-ED infördes 1986 och upphörde år 2005. Värt att notera är också att Sigma redan producerar ett 800mm f/5.6 EX DG HSM superteleobjektiv med Nikon AF mount som för närvarande ligger på cirka 60 000 kr.

Vi ser verkligen fram emot att visa upp en ny milstolpe i NIKKOR:s utveckling under sommarens stora idrottsevenemang”, säger Robert Cristina, chef för Nikon Professional Services i Europa. ”Det återspeglar vår filosofi om att förvandla ’feedback till verklighet’ för världens ledande nyhets-, sport- och naturfotografer”, tillägger han.

Avatarbild
Skriven av Emil Andersson i Fotografi
Jag är 7 år gammal inom webbutveckling, jag älskar jQuery och CSS3. Är en av skaparna av Kreativo och jobbar på Delive. Jag har också börjat exprimentera med 3D design i Cinema 4D. Fotografering är också något jag gillar.