Skapa designen för besökarna

Skapa designen för besökarna

Tänk om någon kom till dig och sa: ”Jag har designat denna fantastiska webbplats, men folk stannar inte . Varför det? ”Hur skulle du svara? Skulle du rekommendera personen att testa användarvänligheten av webbplatsen?

När folk märker att besökarna inte stannar kvar på en nya webbplats börjar man att ändra och experimentera med allt möjligt vad gäller innehåll med mera. Personligen tror jag att man kollar alldeles för mycket på Google Analytics och alla de verktyg vi har för att mäta trafiken och hur våra besökare vistas.

Absolut så är Google Analytics ett extremt bra och kraftfullt verktyg som verkligen ska användas på dagens webbplatser. Men oftast så är problemet med besökarnas vistelse på webbplatsen rakt framför näsan.

Tänk om du säger rakt ut att: ”Anledningen till att besökarnas vistelse är så kort beror på designen av webbplatsen”. Sätter du då käppar i hjulen för denna person? Detta är en viktig del när du ska skapa en webbplats som ska användas och även engagera dina besökare.

Jag vågar påstå att de allra flesta kan skapa en enklare hemsida och att väldigt många kan sätta upp en webbplats. Men idag handlar det om mycket mer än så. En webbplats idag ska vara snygg, häftig, nytänkande, inspirerande, användarvänlig, lyckas engagera besökarna med mera, Samtidigt ska webbplatsen vara enkel och stilren.

Av alla de verktyg vi har när vi utvecklar nya webbplatser så finns det ett som är otroligt värdefult och bättre än alla andra, ni har säkert redan sett det här på Kreativo. Det viktigaste verktyget är självklart Feedback. Genom att ha en Feedback funktion på er webbplats under utvecklingen men även senare med kommer att underlätta otroligt mycket för er. All Feedback ni får ska ni ta till er av och verkligen fundera över, allt kanske man inte genomför men ta minst en eller två tankeställare över den Feedbacken ni får, det är ju ändå besökarna som ni utvecklar för.

Detta är personliga åsikter, men vad tycker ni själva? Diskutera gärna här under.

Avatarbild
Skriven av Robert Karlsson i Webbutveckling
Webbutvecklare, internetentrepenör med stor kärlek till social media. Ensamstående pappa till två tjejer. Följ mig på @robertkarlsson_ eller @delive_webb